2 % pre Galambu

KAM NEDOČIAHNEŠ RUKAMI, TAM DOČIAHNEŠ MODLITBOU …. „ sv. Ignác z Lyoly

MILÍ NAŠI,                          +!

iba teraz vypukol nový rok 2017 a do jeho konca ostáva už len temer 10 mesiacov….

Nechceme, aby tento text vyznieval ako burcovanie, vždy v čase, keď niečo od Vás potrebujeme.
Veľmi jasne cítime vnútorný záväzok a mimoriadne veľa vďačnosti, ktorou sú nabité naše srdcia voči Vám….
Hoci sa zdalo, že sme boli dlhší čas uložení k zimnému spánku, teraz s pomocou Boha chceme povstať a nadýchnuť sa k novým možnostiam galambského priestoru.

Ďakujeme, že si klikáte na našu stránku, že sa o nás zaujímate a že sa za nás modlíte….

Vstupujeme do novej sezóny a rovnako, ako sa pominuli nedávne kruté mrazy, tak sa pominie aj zima, lebo jar prevezme svoju vládu nad krajinou.
Nuž a pri príležitosti symboliky novej jari Vás veľmi úprimne prosíme o podporu 2% z Vašich daní pre naše OZ Apeiron kaplnky Sedembolestnej na GALAMBE.

Rok od roku, aj vďaka takejto Vašej praktickej pomoci, RASTIEME…. Nech Dobrý Boh vždy mnohonásobne odmeňuje Vašu štedrosť voči nám….
A aj vzhľadom k úvodnému citátu sv. Ignáca, Vás , našich dobrodincov, chceme uistiť o našich modlitbách aj o pravidelne slúžených sv. omšiach na Váš úmysel….

S úctou a vďakou nadšenci z Apeironu kaplnky Sedembolestnej na Galambe….

Propagačný leták k 2% si môžete pozrieť tu: LETÁK (stiahnuť)

Prihovárame sa všetkým Vám s prosbou o vaše darovanie 2% pre Galambu. Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii ako je aj naše Občianske združenie APEIRON kaplnky Sedembolestnej Galamba. Tento dar vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní aktivít na Galambe. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

Chceme všetkých našich doterajších i budúcich podporovateľov Galamby uistiť o našej neustálej modlitbe, ako prejavu úprimnej vďaky. Taktiež je za vás všetkých slúžená aj sv. omša.

A k o   p o s t u p o v a ť ?

Ak ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ

Do 15.2.2017 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane (STIAHNUŤ)

Ztohto potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane – to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane, VYHLÁSENIE (STIAHNUŤ), v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.

Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2017 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

Ak si daňové priznanie podávate sami

Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 €.

V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania).

Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:
Obchodné meno alebo názov:     APEIRON kaplnky Sedembolestnej Galamba
Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:    Čakanovce 985 58 , Čakanovce – Galamba 386
Právna forma:                                 Občianske združenie
Identifikačné číslo (IČO/SID):     42393132

Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2017) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

Postup pre právnické osoby

Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si vaše 2% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 €).

V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania).

Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

Obchodné meno alebo názov:     APEIRON kaplnky Sedembolestnej Galamba
Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:    Čakanovce 985 58 , Čakanovce – Galamba 386
Právna forma:                                 Občianske združenie
Identifikačné číslo (IČO/SID):     42393132

Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.