Benefičné predstavenie pre Galambu

PozvankaPo úspešnom adventnom benefičnom predstavení na Galambe sme sa rozhodli, že v mesiaci február znova pripravíme ďalšie predstavenie. Toto predstavenie malo za cieľ finančne prispieť na dostavbu Pastoračného domu sv. Antona Paduánskeho na Galambe. Konalo sa v nedeľu 9. februára 2014 v Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove. Celú myšlienku od počiatku po samotné uskutočnenie pevne držala v rukách za nás všetkých Anička Gášparová a Margita Šafráňová. Práve ona zabezpečila väčšinu účinkujúcich z blízkeho okolia, z ktorých nakoniec vznikol skutočne pestrý kultúrny program. Tvorili ho detské skupiny, mládežnícke folklórne skupiny, mužský ale aj ženské spevácke zbory, jedným každý si iste našiel niektoré číslo z predstavenia, ktoré zohrialo jeho srdiečko, či vytislo malú slzičku.

Celé podujatie otvoril brat Filip, ktorý neveriac, že sa sála zaplní – a zaplnila sa, si to ako dôkaz odfotil. Veľmi ocenil ochotu pomôcť všetkým účinkujúcim, a tak prispieť svojim malým skutkom k veľkému dielu. „Hoci nemôžu všetci miešať betón, liezť po lešení, búchať kladivom“, zneli slová brata Filipa na úvod, „ale pomáhajú, ako vedia“. O to, aby to celé na javisku fungovalo sa starala moderátorka – Margita Oroszová, ktorá celý program sprevádzala slovom. Samozrejme neodmysliteľná bola i zvuková technika v podaní Mirka Malatinca, bez ktorej by sme sa taktiež nezaobišli. Pred vstupom do sály boli pripravené stoly s malými spomienkovými darčekmi na toto podujatie, no najväčšou ozdobou boli usmievavé dievčatá 🙂

Naše srdečné poďakovanie patrí všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa akokoľvek podieľali na tomto predstavení. Či už prípravou spomienkových predmetov a koláčikov alebo čímkoľvek hoci aj malým skutkom, o ktorom viete len vy – ĎAKUJEME. Avšak jedno úprimné poďakovanie patrí i tým, ktorí prišli na predstavenie a takto nás podporili.

Ak sme poniektorých z vás oslovili a máte v srdci túžbu pomôcť, podať pomocnú roku pri dostavbe Pastoračného domu sv. Antona Paduánskeho na Galambe, verte, že vašu ochotu vrúcne prijmeme. Dom na Galambe stojí v hrubých múroch pod strechou, avšak kým vás budeme môcť do neho pozvať, čaká nás ešte veľa práce, do ktorej sa s chuťou pustíme. Pomôcť nám môžete materiálne, duchovne, svojou ochotou pracovať, ale i finančne. O forme pomoci, o najbližších podujatiach, ako napredujeme, sa viac dozviete na tejto internetovej stránke, alebo ak ste rozhodnutí nás podporiť finančne, máme zriadený účet 2948411153/0200.

Ďakujeme vám dobrí ľudia.

Fotografie z podujatia si môžete pozrieť tu: GALERIA

Reportáž z podujatia si môžete pozrieť tu: VIDEO