Deň milosrdenstva 2016

Rok milosrdenstva, hodina milosrdenstva a deň Božieho milosrdenstva (3. apríla 2016) – toto sú hlavné body, ktoré charakterizovali dnešné podujatie na Galambe. Krásne, teplé, jarné počasie nám prialo. Zišlo sa mnoho ľudí. Medzi veriacimi sa nachádzali pútnici od Prešova, Krškan, blízkeho či vzdialenejšie okolia, verní nadšenci pre Galambu, ale i noví priatelia zavítali medzi nás.

Celá slávnosť začínala o 15:00 hodine Korunkou Božieho milosrdenstva. Po nej nasledovalo požehnanie úplne nového ornátu br. Filipa. Je to dar od Prešovských veriacich. Dá sa povedať, že je to „firemný ornát“, keďže má slúžiť pre potreby slúženia sv. omší na Galambe.

Sv. omšu nás spestril spevom a hrou Fiľakovský organista. Kázeň br. Filipa bola zameraná práve na Božie milosrdenstvo, aké je nevyčerpateľné a úplne zadarmo pre všetkých. Neskôr nasledovalo odprosenie milosrdného Boha a zasvätenie sveta i seba Božiemu milosrdenstvu.

Vôňa pečených klobások každému jednému dráždila nos i žalúdok. Avšak naše pohostenie neostalo len pri klobáske a chlebíku. Každý si mohol vychutnať túto kombináciu aj s pivom či iným nealkom. Samozrejme nechýbali ani tradičné koláče, bez ktorých si už žiadnu akciu na Galambe nevieme predstaviť.

Potom nasledovali veľkonočné rozhovory – teda nové rozhovory. Mnohí si boli pozrieť domček, čo sa zmenilo, ako sme pokročili v zariadení. Ich zraku neunikla úplné nová sedačka, ktorá priam lákala k vyskúšaniu.

Opäť máme za sebou ďalší úspešný a požehnaný deň. Úprimná vďaka všetkým, ktorí nám dnes akokoľvek a kdekoľvek pomohli. Veľmi si to vážime a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Fotografie z dnešnej slávnosti si môžete pozrieť tu: FOTKY