Marcová brigáda v plnom prúde

pondelok 9. marca, sa na Galambe začal nový pracovný týždeň, zrejme tak ako všade inde. Okrem toho, že sme v poobedie tohto slnečného predjarného dňa privítali autobus študentov zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity z Nitry, čo pre nás znamená veľa, spustil sa aj štart nových aktivít a prác, ktoré súvisia s domčekom.

A tak už na druhý deň, teda v utorok vidieť prvé výsledky šikovných rúk našich majstrov. S chuťou a odvahou sa zahryzli do práce. Sami môžete posúdiť ich odhodlanie a chuť pracovať. A aby sme nezabudli, dnes sme taktiež mali na Galambe návštevu. Pustovňu si prišiel pozrieť páter Anton Kračunovský.

Pracovná brigáda pokračovala až do neskorého sobotného večera. Ako dni ubiehali, tak deň, čo deň bolo vidieť stopy šikovných rúk našich brigádnikov. Do konca týždňa sa stihol obložiť krb. Nebola to ľahká práca, skôr veľmi náročná na presnosť. Avšak výsledok stojí za to. Znova majstrov vodárov potrápila naša kúpeľka, ale už sa to blíži ku koncu. Taktiež komín bolo treba ešte vylepšiť, nielen zvnútra vystierkovať, ale ukázalo sa nejaké zatekanie, čo bolo treba riešiť. Koncom týždňa sa počet brigádnikov zvýšil, ale nikto sa nenudil. Dokonca sme už aj maľovali a jeden prešovský majster zakladal podlahové kúrenie v horných izbičkách. Ženičky si „užili“ prvé upratovanie. No a viacerí chlapi takmer celú sobotu pracovali na spevňovaní chodníka pri krížovej ceste.