Na Galambe padajú rekordy

Pokoj a dobro všetkým!

Všade naokolo sa teraz hovorí o horúčavých, o vysokých teplotách, o rekordoch, ktoré slnečné lúče lámu v posledných dňoch. Veru, tieto rekordy neobišli ani „územie zázrakov“, teda našu Galambu. Deň čo deň sme svedkami, ako sa ťažko pracuje a čo viac je to namáhavé, keď slnko páli zo všetkých strán. A tak sme s nádejou očakávali zlom v počasí, kedy sa horúci vzduch schladí pod kvapkami letnej búrky.

Znova sme teda započali brigádnicky týždeň, ktorý je okrem spomínaných veľmi teplých dní, charakteristický aj inými prvenstvami, resp. historickými chvíľami. Tak napríklad, zahájenie budovania terasy, nakrúcanie dokumentu s br. Filipom (v rámci Roka zasväteného života), prvá sv. omša v pustovni spolu s novou darovanou štólou z Medjugoria …. a kopu iných malých drobností, ktoré prináša každý deň od rána do večera.

Momentálne sa pracuje na dostavbe terasy, čaká nás latkovanie čelnej steny pustovne, stavba pajty, kladenie podlahy … jednoducho, slovami br. Filipa: „Kde sa pozriem, vidím prácu“.  A to je výzva aj pre vás všetkých, ak máte čas, chuť pracovať alebo len pomôcť hoci aj len svojou prítomnosťou, ste všetci srdečne vítaní a pozvaní.

V sobotu je veľký brigádnicky deň, kedy čakáme posily aj z Prešova. Plánujeme varenie guľášu + gril párty s gitarou. Večer o 20:00 hod. bude sv. omša, ktorá bude spojená s dobrovoľnou finančnou zbierkou.

Ponúkame zopár fotiek pre inšpiráciu, viac ich bude zverejnených po ukončení brigádnického týždňa. 🙂