„Pokiaľ neuvidím …, neuverím“…

„Pokiaľ neuvidím stroje, neuverím“… zneli slová br. Filipa v nedeľu 6.októbra pri požehnaní a slávnostnom otvorení opraveného úseku cesty zo Šikova smerom na Galambu. A práve aj táto skutočnosť mnohých z nás poučila väčšej viere a dôvere v dobrotivého Boha. Zároveň je to dôkazom toho, že Boh pracuje na zemi skrze ľudí, ako to tiež bolo povedené a veľký podiel pri obnove tohto úseku mal najmä starosta obce Ratka, Milan Spodniak.

Cestu začali opravovať v piatok 20.septembra. Na celý víkend mala byť cesta uzatvorená, no mnohí bezohľadní vodiči (aj napriek našim oznamom) nerešpektovali zákaz, a tak ohrozovali aj kvalitu povrchu, ktorý ten deň cestári pripravili pre ďalší krok. Cestu nakoniec dokončili v pondelok 23.septembra.

Pre hŕstku obyvateľov Galamby i jej rodákov, je to znova niečo úžasné, pretože nová cesta je niečo, v čo už dávno prestali dúfať a zrazu na vlastné oči vidia, ba čo viac, jazdia po novučičkej ceste. Zatiaľ je síce opravený i jeden úsek cesty, ale obaja starostovia obcí Ratka p. Spodniak a Čakanovec p. Gášpar vyslovujú prísľub obnovu celého úseku cesty.