Pomaly „finišujeme“

Dnešný dátum (29. august) už nesporne predznamenáva nielen koniec letných prázdnin ale pre náš všetkých, ktorí máme spoločného menovateľa „Galamba“ tento dátum svedčí o blížiacej sa slávnosti. Teda ostávajú nám takmer dva týždne. A práce by bolo hádam aj na dva mesiace, čo je dosť veľký nepomer. Tej roboty na Galambe je stále dosť, ale čo je dôležitešie, nespíme na vavrínoch a denno-denne sa pasujeme prácou,  a to najmä naša stálá pánska brigádnická skupina. Veruže oni takmer denne na stavbe.

Posledné tri dni sa práca sústredila najmä na dokončenie stolárskej práce priamo na mieste. A keďže sa pracovalo priamo na mieste, bez stolára to nešlo a tak Marek opäť prišiel medzi nás. Janko s Ďurkom pracovali na pajte, no Janko ako náš galambský „eszermešter“ (majter tisíc remesiel) asistoval aj Marekovi. Náš Miri taktiež pracoval na viacerých miestach, od natierania dosiek, latiek, kopanie kanála pre elektrický kábel, polievanie, …. No a brigádnicku partiu dopĺňali Ami, Laci, Roman a aj Zolo z Vrábeľ. V tieto dni nepracovali len muži ale aj ženy, Darinka pomohla s upratovaním a natieraním spolu s Ági.

A v čom sme pokročili? Máme ľad – presnejšie chladnička nám ponúka ľad, a tak ako každý týždeň zažívame historické chvíle, opäť sme jednu zažili práve v piatok večer, keď si chlapi dali pivo s kúskami ľadu. Kuchyňa je takmer hotová. Inštalovali sa zasúvacie dvere do kúpelky, máme lavičky/parapety v zimnej záhrade. Od včera je na pajte aj čatorňa a dnes sa začala obíjať latkami. Keďže v pajte je potrebné mať prívod elektriny, kopal sa kanál pre kábel. Taktiež sa natierali aj malé latky, ktoré pôjdu na pajtu. Počas týchto troch dní sme mali veľmi milé návštevy. Taktiež sa pravidelne večer slúžila sv. omša. A aby sme nezabudli Marek obohatil náše príslušenstvo na Galambe o motorovú kosačku, záhradné lavičky a stoličky. Trošku to oprášime a bude to ako nové.

Za všetkými týmito slovami stoja ponúkané fotky, na ktorých sa sami môžete pozrieť, že naozaj nezaháľame a pracujeme, aby ste sa mohli príjemne cítiť u nás. FOTKY