3.ročník požehnania motoriek a automobilov

V nedeľu 8. mája sa v galambskom areáli kaplnky Sedembolestnej Panny Márie konal už III. ročník požehnávania motoriek, automobilov a vodičov.

V ten deň bolo rušno už od skorého rána, keďže sme si zobrali na starosť navariť pre všetkých návštevníkov guľáš. Varili sa dva kotly guľášu. Pri jednom šéfoval pán Petržel a pri druhom Ami Gášpar. Ostatní tvorili veľmi potrebný pomocný personál.

Okolo obedu sa začal celý priestor  areálu meniť. Pribúdali lavičky, stoly, stany, aparatúra, jedným slovom, ako sa schyľovalo k 15:00 hod., chvíle plynuli v očakávaní prvých motorkárov. I keď ten, úplne prvý nám veľmi ochotne už na obed so všetkým pomohol a nakoniec poslúžil aj ostatným, ktorí sa chceli previesť na motorke.

Galambské modlitbové spoločenstvo sa pred sv. omšou začalo modliť, tak ako sa zvykne po iné nedele v roku. Hlasy modlitieb sa niekedy v silných zvukoch motoriek strácali. Naša radosť s pribúdajúcimi motorkami a autami rástla. Nezaobišlo sa to bez koordinácie pri parkovaní.

Väčšinu návštevníkov tvorili ľudia z blízkeho okolia, no zavítali medzi nás aj motorkári z Krškán. Po sv. omši, ktorá bola slúžená s úmyslom za všetkých tragicky zosnulých pri autonehodách  nasledovalo požehnanie pre vodičov a v neposlednom rade i samotných dopravných prostriedkov. Ako pamiatku každý jeden dopravný prostriedok dostal samolepku.

Potom už nastal čas na guľáš, koláčiky a nekonečné priateľské rozhovory. Medzi návštevníkmi sa našli i takí, ktorí zavítali na Galambu po prvýkrát, tak ich veľmi zaujímal interiér domčeka.

Záverom možno dodať, že vďaka vzájomnej spolupráce sme opäť dokázali zorganizovať skvelé podujatie, ktoré i nás domácich obohatilo.

Fotografie z požehnávania: FOTKY