Prázdniny 2016 na Galambe

Drahí naši priatelia a priaznivci!

Prvý september sa mnohým spája nielen so štátnym sviatkom ale najmä s ukončením letných prázdnin. Dva letné mesiace ubehli aj na Galambe veľmi rýchlo a obzvlášť pri akejkoľvek práci. Počas týchto dvoch mesiacov sme všeličo zažili a galambský areál sa stal dejiskom rôznych malých udalostí, ktoré sme zachytili aj fotoobjektívom.

V prvom rade sme sa zamerali na „elegatnú pajtu“. A aby sa doslova stala elegantnou, stálo to nemalé úsilie najmä nášho Janka Kaličiaka a Miriho, verného pomocníka a asistenta v každej chvíli. Svojou prácou prispel aj starý – známy Laci ale aj ujo Ďurko. Hoci táto stavba je považované iba za pajtu, ujo Janko pod dizajnovým dohľadom br. Filipa jej vdýchli úplne nový štýl. A tak sa pajta týždeň čo týždeň pod rukami zručného majstra menila ku kráse.

Koniec júla znamenal, koniec pôsobnosti pátra Stanislava vo Fiľakove. A tak sme urobili na Galambe rozlúčkovú sv. omšu, po ktorej nasledovala záhradná párty.

Taktiež sa Galamba stala miestom, kde sa 6. augusta konalo veľké rodinné stretnutie, ktoré už má niekoľkoročnú tradíciu. A práve tento rok si vybrali našu kaplnku, aby v nej slávili sv. omšu.

Počas augusta Zuzka Kaličiaková spolu s mamkou dali do poriadku skalku. Už bolo na čase, nakoľko okrasné biele kamienky boli orastené burinou. Bola to záslužná práca, ktorú robili s veľkou trpezlivosťou.

V lete sme niekoľkokrát mali hostí v domčeku. Svoj pobyt na Galambe si veľmi vychválili s lúčili sa s prisľúbením, že o rok prídu znova.

Fotogaléria (klik)