Ako sme oslavovali Filipove narodeniny

Písal sa piatok 13. júla 2018. Počasie sa už hneď zrána ukazovalo na výbornú. Okolo 9.hodiny sa začali zbierať prví ľudia – nadšenci, aby sa všetko do poobedia stihlo. Toľko bolo potrebné urobiť. Stavať stany, pripraviť lavičky, vyzdobiť stoly na občerstvenie, pripraviť kaplnku na sv. omšu, zároveň sa už v priebehu dňa pripravovalo narodeninové menu. Okolo 13:00 hodiny dorazila kapela z Bratislavy a onedlho už aj pútnici z Prešova.  Začalo sa tradičné zvítanie, prinášanie koláčov.Len oslávenec nám zatiaľ chýbal. Pomaly prichádzali aj známi z bližšieho či vzdialenejšieho okolia a Filipa stále nikde. Odbila 15:00 hodina, čo bol čas na Korunku Božieho Milosrdenstva, keď tu zrazu dorazilo plne naložené auto s Filipom.  Ako veľmi chcel, tak sa na modlitbu nedostal. „Pritisli“ ho prví gratulanti, resp. prví ľudia, ktorí mu chceli aspoň ruku podať. Potom s gratuláciami prišli na rad prešovčania.

V kázni br. Chosé veľmi pekne a hlavne úprimne hovoril o svojom spolubratovi Filipovi. Filip sa dostal k svojej tradičnej kázni – príhovoru až v závere sv. omše. Všetci s nadšením počúvali Filipove slová.

Po omši nasledovali opäť gratulácie, ktoré akoby nemali konca a dostať Filipa k stolu bol priam boj s veterným mlynom. Keď sa to napokon podarilo, na scénu sa mohlo postaviť Galambské spoločenstvo so svojim prekvapením. Totiž my sme pripravili pre Filipa v rámci nášho narodeninového darčeka malú kultúrnu vsuvku, ktorá sa skladala z veršovačky a niekoľkých piesní.  A zdá sa, že to bol zlatý klinec narodeninovej oslavy, ktorá potom pokračovala až do večerných hodín.

Dalo by sa ešte veľa písať o atmosfére, o nálade, ktorá panovala, o úsmevoch, priateľských rozhovoroch, o vrúcnych zvítaniach či lúčeniach, o nových priateľstvách … ale len ťažko sa to dá opísať slovami. Jednoducho treba prísť na Galambu medzi nás a zažiť to. Vítaný je každý z vás.

Ponúkame však aspoň krátku ukážku fotiek z tejto oslavy: FOTKY (klik)