Príhovor od br. Filipa

+!
Drahé dievčatá a chlapci, drahé sestry a bratia…

Včera bola slávnosť nedele Dobrého Pastiera a pýtam sa sám seba, čo som to za pastiera keď sa ohlásim až teraz. Tak či tak, som na vás myslel a ďakujem dobrému Bohu, že mi dal v minulosti možnosť vás vôbec spoznať. Nikdy by som si nebol býval pomyslel, že so ženami v rokoch, ktoré mnohí kňazi mnohých farností volajú babky, môžeme si porozumieť ako s kamarátkami, pretože majú mladícku dušu. A pekne pozdravujem aj našich dvoch – troch mužov ako zástupcov silnejšieho pohlavia, ktorí tam vždy pracujú s rozvahou aj s odvahou.. Chcem vás všetkých privítať v radostnom Veľkonočnom čase, v ktorom môžeme vstať nanovo z prachu a popola, zo všetkých našich Covidovych zákopov. Keď Druhý Vatikánsky koncil povedal, že Kristova  Cirkev má byť večne sa reformujúca, tak o čo viac my, ktorý túto Cirkev vytvárame. Keď Druhý Vatikánsky koncil povedal že, máme poznať znamenia čias, tak vám chcem povedať, že si stále veľmi dobre spomínam na časy  výstavby kaplnky a výstavby pustovne . !!

Boli to krásne roky môjho rehoľného života. Nechcem ale, aby sme žili navždy už iba nostalgickú spomienku. Čaká nás totiž ešte výstavba veže svätého Jozefa a bolo by výborné začať práve v Roku svätého Jozefa.

A preto vás už teraz pozývam na slávnosť požehnania základného kameňa na Galambe dňa 8. mája o 15:00 hod. Začíname svätou omšou a nasledovať bude požehnanie a potom budeme plánovať čo a ako. Veľmi sa na vás teším.

Srdečne brat Filip

(pondelok, 26.4.2021)