O galambskej levanduli

O levanduli na Galambe sme už popísali mnoho. Spomínali sme, ako sme ju strihali, čistili, sušili, resp. prezentovali výrobky z nej. Ale ešte sme vás neinformovali ako sme ju presádzali. Totiž až teraz, po silných mrazoch, ktoré v zime potrápili viaceré rastliny, sme usúdili, že nastal ten správny čas na vysádzanie nových koreňov tejto krásnej kvetiny, ktorá neodmysliteľne patrí do tohto areálu.

A tak sme sa stretli 1.mája – na sviatok práce, alebo lepšie povedané v deň spomienky na sv. Jozefa robotníka, aby sme sa popasovali s výsadbou nových priesad. Oslava práce prácou. A nebola to ľahká práca, ale doslova namáhavá. Potrápili sme sa, kým sme staré korene dostali zo zeme. Potom nekonečná práca okolo kamienkov či výsadba nových priesad. Bola to poriada fuška na celý deň. Ale panovala skvelá nálada, takže práca nám šla celkom dobre.

Na obed sme mali tradičné prvomájové párky. Ale náš stôl zdobili aj všelijaké iné dobroty – koláčiky. Keď sme už zacítili prvé bolesti chrbta, len sme sa pozreli na tú stranu chodníka, kde už bolo za nami niečo vidieť a hneď nám bolo ľahšie. A najmä večer ten pohľad na celý chodník stál za to. Bol to pocit na nezaplatenie. Mali sme za sebou dlhé hodiny práce. A tak večer sme takmer všetci odchádzali s určitým sklonom chrbta  :-), ale napriek tomu veľmi potešení z vykonanej práce.

Fotoreportáž z našej brigády si môžete pozrieť tu: FOTKY